Welkom op de homepage van de Reddingsbrigade Bunschoten Spakenburg.

De Reddingsbrigade Bunschoten Spakenburg is opgericht op 5 juli 1982.

De vereniging heeft ten doel: de verdrinkingsdood te bestrijden en het bevorderen van de zwemkunst in het algemeen en het redden van drenkelingen in het bijzonder.

De leden worden geacht, de in nood verkerende medemens naar beste weten en kunnen te helpen doch kunnen uit hoofde van hun lidmaatschap niet verplicht worden het eigen leven in de waagschaal te stellen.

(Artikel 4 en 33 van de statuten van de RBS)

Natuurlijk is de RBS ook aangesloten bij de KNBRD, de Koninklijke Nederlandse Bond tot het Redden van Drenkelingen.
KNBRD logo

Dit is inmiddels al weer het 6e jaar "jaargang" van deze website.

In het zesde jaar van het bestaan van deze pagina zal ik proberen om deze pagina zo actuel mogelijk te houden. Mochten er echter mensen zijn die denken een nuttige bijdrage te kunnen leveren aan deze pagina, en iedere bijdrage is zeer welkom, dan kan er een mailtje gestuurd worden door te surfen naar de sectie Contact, en daar door te klikken naar e-mail. Ik zou het vooral erg leuk vinden als er mensen waren die een persoonlijk verhaal hebben dat ik bij de fotos in het fotoarchief kan zetten. Dus als jullie iets willen vertellen over bijvoorbeeld de stranddag van het afgelopen seizoen, dan hoor ik dat graag.

In ieder geval zal ik in de afdeling Nieuws jullie steeds van de laatste gebeurtenissen binnen de brigade op de hoogte te houden. Bezoek dat gedeelte dus regelmatig.